Marktplaats

Er zijn nog geen beoordelingen

Via Marktplaats uw auto verkopen

Uw auto verkopen via Marktplaats.nl is heel eenvoudig. Hier plaatst u in enkele stappen een advertentie waardoor uw auto onder de aandacht wordt gebracht van de vele bezoekers van deze website. Marktplaats.nl bestaat al lange tijd en veel mensen zoeken hier hun nieuwe auto. Met een goede advertentie valt uw auto op en heeft u een goede kans om een koper te vinden. Bij de verkoop van een auto moet u rekening houden met een aantal vooraf vastgestelde regels. Deze gebruikersvoorwaarden en aanvullende regels zorgen er voor dat de verkoop van uw auto goed verloopt. Per advertentie kan er één auto worden aangeboden. Wanneer u meerdere auto’s wilt verkopen via Marktplaats.nl kunt u daarvoor verschillende advertenties opzetten. U moet er op letten zelf de advertentie te verwijderen zodra de auto is verkocht en de informatie die u opgeeft in de advertentie moet overeenkomen met de auto die u ook daadwerkelijk aanbiedt. Hierdoor kunnen er bij potentiële kopers geen misverstanden ontstaan. Om uw auto goed zichtbaar te maken voor bezoekers van de website kunt u de volgende dingen doen:

  • Plaats de advertentie in de juiste rubriek
  • Maak een goede, recente foto van de auto
  • Zorg voor een pakkende tekst als bijschrift

Niet alleen de tekst is belangrijk wanneer u uw auto op Marktplaats.nl te koop aanbiedt, ook de titel van de advertentie kan veel extra kijkers opleveren. Door het grote aanbod is het soms lastig om niet over het hoofd gezien te worden. Een pakkende titel maakt de advertentie aantrekkelijker en meer kopers zullen er op klikken.

Een aantal goede tips

Uw auto verkopen via Marktplaats.nl kunt u doen door een goede advertentie te plaatsen. Vooral de titel is hierbij zoals gezegd van belang. U kunt de titel samenstellen uit 60 tekens. Het wordt aangeraden om hier dan ook gebruik van te maken. Voor een snelle zichtbaarheid moet u altijd het merk van de auto vermelden. Kopers die op zoek zijn naar uw auto zien dan meteen dat u te bieden heeft waar zij naar op zoek zijn. Daarnaast zijn goede trefwoorden die een duidelijke beschrijving geven van belang en vergeet niet de staat van de auto te vermelden. Is de auto zo goed als nieuw? Dan krijgt u waarschijnlijk meer reacties.

Snel de verkoop sluiten

Door duidelijk aan te geven welke auto u verkoopt en dit ook in de omschrijving te vermelden, bent u minder tijd kwijt met het beantwoorden van onnodige vragen. Wanneer u een reactie krijgt is het echter wel altijd de moeite waard om een bericht terug te sturen. Hierdoor komt u professioneel en betrouwbaar over. Heeft u een koper gevonden? Zorg dan altijd even voor contact zodat u weet met wie u handelt en u veilig een afspraak kunt maken voor de verkoop van de auto. Bij Marktplaats.nl is het gebruikelijk om na de verkoop de advertentie te verwijderen.

Ervaringen met Marktplaats.nl

Er zijn nog geen beoordelingen

Deel uw eigen ervaring met Marktplaats.nl